Centar izvrsnosti (FoodHub) postao član Platforme za partnerstvo zainteresovanih strana u borbi protiv antimikrobne rezistencije

Centar izvrsnosti (FoodHub) postao član Platforme za partnerstvo zainteresovanih strana u borbi protiv antimikrobne rezistencije
VijestDatum:

Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO), Program Ujedinjenih naroda za životnu sredinu (UNEP), Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i Svjetska organizacija za zdravlje životinja (WOAH), udružili su snage kako bi pokrenuli Platformu za partnerstvo zainteresovanih strana u borbi protiv antimikrobne rezistencije (Antimicrobial Resistance Multi Stakeholder Partnership Platform).

Cilj ove platforme je da se osigura da se sve veće prijetnje i uticaji antimikrobne rezistencije rješavaju na globalnom nivou.

Članstvom, Centar izvrsnosti (FoodHub) imaće priliku da:

  • Doprinese uspostavljanju konsenzusa među širokim spektrom zainteresovanih strana iz javnog i privatnog sektora kako bi se promovisale i generisale konkretne akcije protiv antimikrobne rezistencije (AMR).
  • Doprinese zajedničkoj globalnoj viziji za suzbijanje AMR-a putem pristupa “One Health” na svim nivoima (lokalnom, nacionalnom, regionalnom i globalnom) te biti dio nje i sprovoditi je.
  • Predlaže i vodi akcije za jačanje “One Health” odgovora na AMR na svim nivoima u područjima prioriteta i zajedničkog interesa.
  • Podiže svijest o potrebi povećanja angažmana i ulaganja u suzbijanje AMR-a putem pristupa “One Health”.
  • Dijeli i stiče znanja o izazovima i mogućnostima u rješavanju AMR-a te uspostavljati mreže među sektorima i zainteresovanim stranama.


Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka