Centar izvrsnosti (FoodHub) - primjer dobre prakse

Centar izvrsnosti (FoodHub) - primjer dobre prakse
VijestDatum:

Centar izvrsnosti (FoodHub), u knjizi „Mapping the development of agroecology in Europe“ (Mapiranje razvoja agroekologije u Evropi), opisan je kao jedan od primjera dobre prakse, odnosno inicijative koja doprinose razvoju agroekologije u Crnoj Gori.

Prvo izdanje ove knjige rezultat je saradnje tima projekta AE4EU Horizon 2020 i Evropskog udruženje Agroekologije Evrope koje je uključivalo veliki broj organizacija, kao i više od 25 članova koji su istraživali, odnosno izvještavali o stanju u ovoj oblasti u različitim evropskim zemljama. Među njima veliki broj članova Evropske omladinske mreže agroekologije (AEEUIN).

Ova knjiga nudi ilustrativni prikaz stanja agroekologije u Evropi, na način da sintetizuje i pruža ključne informacije o razumijevanju agroekologije, kao i o njenom razvoju na evropskom nivou.

U cilju podsticanja razvoja agroekologije, ovo izdanje pruža kritičke informacije i analizu razvoja agroekologije u različitim kontekstima, što je neophodan korak za postizanje jasog uvida o stanju agroekologije.

Dokumentujući razvoj agroekologije u 13 evropskih zemalja (Albanija, Austrija, Bosna, Bugarska, Hrvatska, Njemačka, Grčka, Italija, Kosovo, Malta, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Rumunija), ova knjiga opisuje 112 inicijativa, primera, slučajeva i programa vezanih za agroekologiju i razvoj agroekologije u ovim evropskim zemljama kao i raznovrsnost primijenjenih koncepta.

Rezultati analize stanja u Crnoj Gori posljedica su izvrsnog rada kolega Jane Marjanović i Luke Lopičića.

Knjiga je dostupna na sljedećem LINK-u.Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka