Evaluacija novih proizvoda od voća i povrća: Potrošački test

Evaluacija novih proizvoda od voća i povrća: Potrošački test
VijestDatum:

U okviru projekta IPA II: “Razvoj novih proizvoda od voća i povrća“, održan je potrošački test 24. juna 2024. godine, od 11:00 do 15:00 sati u Beranama. Tokom projekta razvijeno je 11 novih proizvoda koji su bili predmet ocjenjivanja. Cilj testa bio je procijeniti kvalitet i prihvaćenost ovih proizvoda, kao i prepoznati njihove prednosti i nedostatke, na osnovu mišljenja potencijalnih potrošača i stručnjaka iz različitih sektora, ocjenjujući ukus, miris, boju, aromu i teksturu.

Događaj je takođe omogućio povezivanje poljoprivrednih proizvođača, predstavnika akademske zajednice (Univerzitet Donja Gorica) i Regionalne razvojne agencije (RDA), čime je podstaknuta razmjena znanja i promocija novih trendova u proizvodnji prehrambenih proizvoda. Testiranju je prisustvovalo ukupno 28 osoba, uključujući predstavnike UDG, RDA i poljoprivrednih gazdinstava. 

Interpretacija rezultata testa omogućiće unapređenje ovih proizvoda, čime će se postići visok nivo kvaliteta i zadovoljstva potrošača. Takođe, test je doprinio informisanju učesnika o novim trendovima i inovacijama u proizvodnji prehrambenih proizvoda, te podstakao njihovu veću upotrebu i popularizaciju na tržištu.

Galerija

Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka