FoodHub po drugi put koorganizator doogađaja "Nacionalni angažman u EU misiji za zemljište: Crna Gora ka održivoj budućnosti"

FoodHub po drugi put koorganizator doogađaja "Nacionalni angažman u EU misiji za zemljište: Crna Gora ka održivoj budućnosti"
VijestDatum:

Po drugi put zaredom, Centar izvrsnosti (FoodHub) koorganizovao je događaj "Nacionalni angažman u EU Misiji za zemljište: Crna Gora ka održivoj budućnosti." U saradnji sa Institutom BioSense, FoodHub je uspješno organizovao ovaj hibridni događaj u srijedu, 5. juna 2024. godine, u periodu od 12 do 15h, u Sali Vizija na Univerzitetu Donja Gorica, kao dio projekta NATI00NS.

Događaj je počeo uvodnim riječima koleginice Maše Ilinčić, predstavnice Centra izvrsnosti (FoodHub), i prof. dr Aleksandre Martinović, dekanice Fakulteta za prehrambenu tehnologiju, bezbjednost hrane i ekologiju, i direktorice Centra izvrsnosti (FoodHub). Nakon uvodnih riječi, uslijedila su predavanja koleginica sa BioSense instutita, Marije Vagić i Vladislave Grbović.

Naredni dio događaja organizovan je u formi panel sesije pod nazivom "Zemljište, Crna Gora, održivost i budućnost: izazovi i perspektive", na kojoj su govorili: dr Valerija Madžgalj, asistentkinja na Fakultetu za prehrambenu tehnologiju, bezbjednost hrane i ekologiju; dr Dejan Jančić, direktor laboratorije za sanitarnu hemiju u Centru za ekotoksikološka ispitivanja; i mr Milena Mugoša, voditeljka projekta za uzgoj voća i vinogradarstvo u sektoru za istraživanje i razvoj kompanije 13. Jul Plantaže.

Tokom interaktivnog dijela događaja, učesnici su diskutovali o najvažnijim pitanjima i izazovima vezanim za zdravlje zemljišta u Crnoj Gori.

Na kraju događaja, koleginica Maša Ilinčić je održala kratku prezentaciju u kojoj su predstavljeni alati i dokumenti dostupni svima koji žele da podnesu prijavu na poziv za kreiranje Živućih laboratorija za zdravo zemljište za 2024. godinu.

Događaj je okupio više od 40 učesnika. 

Galerija

Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka