FoodHub predstavljen kao dobar primjer saradnje privrede, akademskog i javnog sektora

FoodHub predstavljen kao dobar primjer saradnje privrede, akademskog i javnog sektora
VijestDatum:

Dana 26.11.2020. održan je online događaj „Predstavljanje dobre prakse saradnje privrede, akademskog i javnog sektora – Upoznajmo se bolje da bi sarađivali“ na kome je predstavljen i projekat Centar izvrsnosti za digitalizaciju procjene rizika u oblasti bezbjednosti hrane i preciznu sertifikaciju autentičnosti prehrambenih proizvoda (FoodHub).

Događaj je organizovan od strane Regionalne razvojne agencije Bjelasica, Komovi i Prokletije, a u okviru pregraničnog projekta INERRAnT (INterregional Ecosystem for entRepreneurship, ReseArch and Technology). 

Cilj ovog projekta je stvaranje inovativnog ekosistema koji povezuje istraživačke i preduzetničke činioce pod privatno-javnom logikom saradnje, sa potencijalom za pokretanje dijaloga medu različitim teritorijama, kao i unapređenje saradnje na istraživačkim aktivnostima, jačanje mobilnosti talenata i jačanje kapaciteta za privlačenje kapitala. 

Događaj je organizovan sa ciljem da doprinese unapređenju ekosistema za razvoj preduzeništva, istraživanja i tehnološkog razvoja. 

Na ovom događaju prezentovana su inovativna rješenja u praksi, programi podrške javnog sektora i projekti naučno-istraživačke zajednice.

Na događaju je, na poziv i prepoznavanje djelovanja Univerziteta Donja Gorica od strane organizatora, predstavljen projekat Centar izvrsnosti kao jedan od dobrih primjera saradnje ova tri sektora u praksi. Predstavnici Univerziteta Donja Gorica naglasili su značaj i neophodnost saradnje, kao osnove, temelja i srži za stvaranje izvrsnosti u svakoj oblasti, a koja je, u svakom smislu te riječi, temelj samog Centra izvrsnosti.

Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka