FoodHub predstavljen na online radionici „U susret efikasnoj implementaciji Strategije pametne specijalizacije - diskusija sa ključnim činiocima''

FoodHub predstavljen na online radionici „U susret efikasnoj implementaciji Strategije pametne specijalizacije - diskusija sa ključnim činiocima''
VijestDatum:

Dana 16.12.2020. održana je online radionica na temu 'U susret efikasnoj implementaciji Strategije pametne specijalizacije - diskusija sa ključnim činiocima - Održiva poljoprivreda i lanac vrijednosti hrane '' sa početkom u 10h, a na kojoj je predstavljen i projekat Centar izvrsnosti za digitalizaciju procjene mikrobiološke rizika u oblasti bezbjednosti hrane i preciznu sertifikaciju autentičnosti prehrambenih proizvoda (FoodHub).

Na radionici je, na poziv i prepoznavanje djelovanja Univerziteta Donja Gorica od strane organizatora, predstavljen projekat Centar izvrsnosti, a sve u cilju ostajanja u toku definisane Strategije pametne specijalizacije Crne Gore.

Takođe, identifikovana su i ključna područja uključenosti u vezi sa strateškim ciljevima. Ovo je stvorilo nove perspektive i mogućnosti za umrežavanje, ali i dalji rad u skladu sa EU i crnogorskim strategijama za pametnu specijalizaciju u oblasti poljoprivrede. 

Posebna pažnja je posvećena pitanjima u vezi sa zaštitom životne sredine i modalitetima za efikasnije "ozelenjavanje" poljoprivredne proizvodnje.

Radionica je organizovana od strane Ministarstva ekonomskog razvoja Crne Gore, a pored prof. dr Aleksandre Martinović, direktorice Centra izvrsnosti, na radionici su učestvovali i eminentni inostrani eksperti iz ove, ali i drugih tematskih oblasti.

Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka