FoodHub tim prisustvovao ESCMID Globalnom Kongresu 2024

FoodHub tim prisustvovao ESCMID Globalnom Kongresu 2024
VijestDatum:

34. Evropski kongres kliničke mikrobiologije i infektivnih bolesti - ESCMID 2024 (ranije poznat kao ECCMID) održan je od 27. do 30. aprila 2024. godine u Barseloni, Španija, i organizovan je od strane Evropskog društva za kliničku mikrobiologiju i infektivne bolesti (ESCMID).

ESCMID Global je jedan od vodećih i najvećih kongresa u oblasti infektivnih bolesti, koji okuplja preko 16.000 stručnjaka iz cijelog svijeta u cilju umrežavanja, podsticanja naučnog obrazovanja i saradnje.

Program kongresa čini preko 100 sesija koje sadrže različite formate poput ključnih predavanja, naučnih simpozijuma, obrazovnih sesija i susreta sa ekspertima iz različitih oblasti. Pored toga, kongres sadrži i apstraktni program, koji predstavlja sjajnu priliku za istraživače da predstave svoje istraživačke apstrakte putem prezentacija postera ili putem usmenih sesija. Uključujući kliničku mikrobiologiju, infektivne bolesti, prevenciju i kontrolu infekcija i javno zdravlje, ovaj sveobuhvatni naučni program omogućava temeljne obrazovne i mrežne mogućnosti za svakog učesnika, obuhvatajući raznovrsni spektar tema.

Kongresu su prisustvovali direktorica Centra Izvrsnosti prof. dr Aleksandra Martinović, kao i mladi istraživači mr Andrea Milačić, mr Nađa Raičević i dip ing. Maša Ilinčić. Na kongresu je putem postera predstavljen apstrakt pod nazivom „Safety of traditional foods – detection and characterization of Escherichia coli from Montenegrin artisanal salami and cheese” koji je rezultat zajedničke saradnje između FoodHub-a i Austrijske agencije za zdravlje i bezbjednost hrane (AGES).

Učešće mladih istraživača na kongresu predstavlja sjajnu priliku za sticanje iskustva i znanja, a interakcija sa stručnjacima iz različitih oblasti omogućava im da razviju svoje vještine, razmijene ideje, i učestvuju u širem naučnom dijalogu.

Galerija

Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka