FoodHub u medijima: Priručnik za bezbjednost hrane

Vijest da je Centar izvrsnosti (FoodHub) pripremio Priručnik za bezbjednost hrane, objavljena je na najčitanijim portalima u Crnoj Gori.
Priručnik je pripremljen sa ciljem da podrži proizvođače prehrambenih proizvoda da efikasnije identifikuju i eliminišu potencijalne probleme duž lanca snabdijevanja hranom i da spriječe pojavu efekata koji se mogu negativno odraziti na potrošače.
Priručnik predstavlja praktičan vodič za sve proizvođače koji žele unaprijediti sistem za bezbjednost hrane, nezavisno od veličine poslovanja, lokacije ili mjesta u lancu snabdijevanja hranom. Priručnik pruža praktična uputstva za efikasnu primjenu preduslovnih programa, sistema kontrole opasnosti i kritičnih kontrolnih tačaka (HACCP), upravljanja dokumentacijom vezanom za bezbjednost hrane, te pregled nacionalne i međunarodne legislative iz ove oblasti.
Na sljedećim linkovima nalaze se objave: Portal Analitika, Gradski.me, Aktuelno.me.
Univerzitet Donja Gorica
Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora