Gostovanje u emisiji "Zona znanja" na Radiju Crne Gore

Gostovanje u emisiji "Zona znanja" na Radiju Crne Gore
VijestDatum:

Dana 13.05. koleginica Sanja Savković, saradnica iz Laboratorije za kvalitet i bezbjednost hrane, i Amil Orahovac, mladi istraživač Centra izvrsnosti (FoodHub) gostovali su u radio emisiji „Zona znanja“ na Radiju Crne Gore.

Cilj ove emisije je upoznavanje sa aktivnostima i rezultatima iz oblasti nauke i obrazovanja. Cilj je bio da se javnost Crne Gore upozna sa ciljevima, misijom i vizijom Centra izvrsnosti (FoodHub), te aktivnostima i najznačajnim rezultatima. Takođe, bilo je riječi i o drugim projektima koje FoodHub trenutno realizuje.

Koleginica Savković govorila je o aktvnostima Laboratorije za kvalitet i bezbjednost hrane, odnosno Fakulteta za prehrambenu tehnologiju, bezbjednost hrane i ekologiju. 

Kolega Orahovac objasnio je funkcionisanje konzorcijuma projekta, te aktivnosti FoodHub-a na polju digitalizacije, bezbjednost i autentičnosti hrane, odnosno zaštite javnog zdravlja. Takođe, naglasio je i značaj fokusa FoodHub-a i posvećenost jačanju ljudskih, odnosno kapaciteta mladih istraživača, te podijelio svoja iskustva.

Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka