Jednomjesečna razmjena u Federalnom institutu za procjenu rizika Njemačke (BfR)

Jednomjesečna razmjena u Federalnom institutu za procjenu rizika Njemačke (BfR)
VijestDatum:

Mladi istraživač Centra izvrsnosti, mr Andrea Milačić, uspješno je završila jednomjesečnu razmjenu u periodu od 2. novembra do 3. decembra 2022. godine, u Federalnom institutu za procjenu rizika Njemačke (BfR) u Berlinu.

Federalni institut za procjenu rizika Njemačke (BfR) je naučna agencija Savezne Republike Njemačke koja je odgovorna za izradu stručnih izvještaja i mišljenja o bezbjednosti hrane i hrane za životinje, kao i o bezbjednostisupstanci i proizvoda. U tom kontekstu, Institut igra važnu ulogu u unapređenju zaštite potrošača i bezbjednosti hrane.


Cilj razmjene bio je transfer znanja u oblastima digitalizacije procjene rizika. Tokom razmjene, mr Milačić je usavršavala svoje vještine u korišćenju digitalnih alata koje razvija BfR: FoodProcess Web Application, Food Safety Knowledge-Lab (FSK-Lab), i drugih,kao i vještina u korišćenju i radu sa KNIME softverom. Takođe, imala je priliku da se bolje upozna za "Platformom za modeliranje procjene rizika i integraciju znanja" (RAKIP), čiji je Centar izvrsnosti odnedavno postao član.

Sve ovo će omogućiti jačanje kapaciteta crnogorskog sistema bezbjednosti hrane i podržati zajednicu za procjenu rizika

Više informacijama o alatima dostupno je na sljedećem LINK-uKancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka