Mladi istraživači posjetili Austrijsku agenciju za zdravlje i bezbjednost hrane u Beču

Mladi istraživači posjetili Austrijsku agenciju za zdravlje i bezbjednost hrane u Beču
VijestDatum:

Mladi istraživači posetili su Austrijsku agenciju za zdravlje i bezbjednost hrane (AGES) u Beču od 4. do 8. decembra. Koleginice Andrea Milačić i Nadja Raičević imali su privilegiju da posjete AGES kao dio svog angažmana na projektu ViFoodFreeNet. Cilj posjete bio je da steknu uvid u operacije AGES-a, saradjuju sa njihovim timom i diskusuju o nastavku, odnosno jačanju saradnje.

Njihova posjeta AGES-u pružila je neprocjenjive uvide u njihov operativni okvir, najnovije metode i ciljeve i aktivnosti usmjerene na osiguravanje bezbjednosti hrane. Saradnički duh i entuzijazam koji su iskazali kako članovi AGES-a, tako i spoljni konsultanti, bili su inspirušući, stvarajući potencijalne sinergije za buduće saradnje.

U suštini, posjeta AGES-u u Beču pokazala se izuzetno korisnom za projekt ViFoodFreeNet, odnosno za Centar izvrsnosti (FoodHub). Razmjena ideja, istraživanje potencijalnih partnerstava i sticanje praktičnih uvida u propise i metode u ovoj oblasti imali su značajan doprinos. S nestrpljenjem iščekujemo iskorištavanje ovih iskustava i nastavak saradnje.

Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka