Održan prvi sastanak projektnog tima projekta FoodDecide

Održan prvi sastanak projektnog tima projekta FoodDecide
VijestDatum:

Dana 04.06.2021. sa početkom u 15h, održan je prvi sastanak projektnog tima u okviru projekta Digital Technologies for Food Safety Decision Support (FoodDecide). 

Sastanku su prisustvovali: Matthias Filter, Estibaliz Lopez-de-Abechuco-Garrido, Octavio Mesa Varona, ispred Njemačkog federalnog instituta za procjenu rizika (BfR) koordinatora projekta. Hanno Friedrich i Sandra Rudeloff, ispred Kühne Logistics Univerziteta (KLU), Aleksandra Martinović, Sandra Tinaj i Amil Orahovac ispred Univerziteta Donja Gorica, odnosno Centra izvrsnosti (FoodHub) kao projektnih partnera. 

Ovim sastankom započeto je sa pripremama prvih aktivnosti u okviru ovog projekta.

Podsjećamo, ovaj projekat ima za cilj razvoj efikasnog softvera za podršku u donošenju odluka, odnosno olakšavanju procesa poslovanja subjekata u poslovanju hranom u našoj državi ali i nadležnih organa, a sa aspekta podrške i efikasnijeg utrvđivanja i osiguravanja bezbjednosti hrane i istraživanja izbijanja bolesti.

Tri projektna partnera zajednički će proširiti i prilagoditi postojeće tehnologije potrebama naše države, što će sveukupno biti samo još jedan u nizu doprinosa, odnosno koraka u jačanju sistema bezbjednosti hrane u Crnoj Gori.
Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka