Održan sastanak COST akcije DIVERSICROP u Budimpešti

Održan sastanak COST akcije DIVERSICROP u Budimpešti
VijestDatum:

U periodu od 12. do 15. februara, u Budimpešti je održan sastanak u okviru COST akcije DIVERSICROP. Sastanku je, kao ko-lider radne grupe (RG) tri „Ishrana“ i član upravljačkog odbora, prisustvovao naš saradnik mr Amil Orahovac. Sastanku je prisustvovalo oko 50 članova akcije.

Predstavnici radne grupe tri, dr Marija Knez (liderka radne grupe), dr Jelena Milešević i mr Amil Orahovac, predstavili su ciljeve i planirane aktivosti u okviru ove radne grupe. Cilj ove radne grupe je da istraži obrasce ishrane širom Evrope i doprinos i zdravstvene benefite dijeta, a u odnosu na tri odabrane kulture: raž, grašak i leblebija. Aktivnosti ove radne grupe podijeljene su u tri specifična zadatka:

  • Pregled literature
  • Pregled baza podataka
  • Sprovođenje studija slučaja

Takođe, u periodu trajanja sastanka, učesnici su imali priliku da se upoznaju i sa ciljevima i aktivnostima drugih radnih grupa: Drevna istorija (RG1); Usjevi (RG2); Politika (RG4) i Diseminacija, treninzi i događaji (RG5), te diskutuju o sponama radnih grupa i zajednički buduće aktivnosti.

Podsjećamo, svi zainteresovani mogu postati članovi neke od radnih grupa u okviru ove akcije i to putem sljedećeg LINK-a.

Za sve dodatne informacije, možete se obratiti i članovima upravljačkog odbora akcije, doc. dr Snežani B. Labović (bar.snezana@gmail.com) i mr Amilu Orahovcu (amil.orahovac@udg.edu.me)

Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka