Otvorene prijave za događaj "Nacionalni angažman u EU Misiji za zemljište: Crna Gora"

Otvorene prijave za događaj "Nacionalni angažman u EU Misiji za zemljište: Crna Gora"
VijestDatum:

Centar izvrsnosti (FoodHub), Univerziteta Donja Gorica kao koorganizator događaja, u saradnji sa InstitutomBioSens, u okviru projekta NATI00NS, organizuje hibridni događaj koji će se održati u utorak 25. Aprila 2023. godine, od 12 do 15 časova, u zgradi Univerziteta Donja Gorica. 

Misije Evropske unije su novina u programu istraživanja i inovacija Horizont Evropa za 2021-2027. Cilj Misije „Sporazum o zemljištu za Evropu“ je uspostavljanje i finansiranje 100 živućih laboratorija i svetionika znanja koji će voditi tranziciju ka zdravom zemljištu do 2030. godine.

Centar izvrsnosti (FoodHub), Univerziteta Donja Goricakao koorganizator događaja, u saradnji sa InstitutomBioSens, u okviru projekta NATI00NS, organizuje hibridni događaj koji će se održati u utorak 25. Aprila 2023. godine, od 12 do 15 časova, u zgradi Univerziteta Donja Gorica, Oktoih 1, Donja Gorica, Podgorica.

Ovaj događaj ima za cilj da poveže i angažuje različite aktere uključene u upravljanje zemljištem i pruži im alate i podršku za osnivanje i realizaciju živućih laboratorija (Living Labs).

Kome je namijenjen?

Istraživačima, poljoprivrednicima, šumarima i predstavnicima strukovnih udruženja, upravnicima i vlasnicima zemljišta, stručnjacima za razvoj urbanog prostora i planiranje zemljišta, kompanijama za hranu i bioekonomiju, udruženjima potrošača, lokalnim zajednicama, studentima, građanima, organizacijama civilnog društva uključujući nevladine organizacije, predstavnicima vlade i ostalim zainteresovanim stranama.

Učešće na događaju je besplatno, ali je neophodno registrovati se putem sljedećeg LINK-a. 

Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka