Priručnik za bezbjednost hrane - Jednostavan vodič za proizvođače za uspostavljanje sistema bezbjednosti hrane

Priručnik za bezbjednost hrane - Jednostavan vodič za proizvođače za uspostavljanje sistema bezbjednosti hrane
VijestDatum:

Centar izvrsnosti za digitalizaciju procjene rizika u oblasti bezbjednosti hrane i preciznu sertifikaciju autentičnosti prehrambenih proizvoda (FoodHub) je, poštujući najsavremenija dostignuća i standarde u oblasti bezbjednosti hrane pripremio Priručnik za bezbjednost hrane, a sa ciljem da podrži proizvođače prehrambenih proizvoda da efikasnije identifikuju i eliminišu potencijalne probleme duž lanca snabdijevanja hranom i da spriječe pojavu efekata koji se mogu negativno odraziti na potrošače. 

Priručnik predstavlja praktičan vodič za sve proizvođače koji žele unaprijediti sistem za bezbjednost hrane, nezavisno od veličine poslovanja, lokacije ili mjesta u lancu snabdijevanja hranom. Priručnik pruža praktična uputstva za efikasnu primjenu preduslovnih programa, sistema kontrole opasnosti i kritičnih kontrolnih tačaka (HACCP), upravljanja dokumentacijom vezanom za bezbjednost hrane, te pregled nacionalne i međunarodne legislative iz ove oblasti. Na kraju Priručnika, nalazi se spisak literature koja je bila od neprocjenjive pomoći prilikom pisanja.

Priručnik je dostupan na sljedećem LINK-u.

Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka