Priručnik za bezbjednost hrane predstavljen proizvođačima u Nikšiću

Priručnik za bezbjednost hrane predstavljen proizvođačima u Nikšiću
VijestDatum:

Dana 21.03.2023. godine u organizaciji i prostorijama Poljoprivrednog klastera Crne Gore, direktorica Centra izvrsnosti (FoodHub), prof. dr Aleksandra Martinović, održala je prezentaciju, kojom je predstavljen Priručnik za bezbjednost hrane.

Događaju su prisustvovali proizvođači iz Nikšića, predstavnici Poljoprivrednog klastera Crne Gore, kao i mladi istraživači Centra izvrsnosti (FoodHub), Maša Ilinčić i mr Amil Orahovac.

U okviru prezentacije Priručnika za bezbjednost hrane, prof. dr Aleksandra Martinović, dotakla se i obaveza subjekata u poslovanju hranom, odnosno odrebi legislative iz oblasti bezbjednosti hrane, te kroz interakciju sa proizvođačima, odnosno kroz primjer proizvodnje kozjeg sira jednog od proizvođača, objasnila način implementacije i značaj HACCP sistema. Prof. dr Martinović govorila je i o značaju marketinga i brendinga. Događaj je zatvoren diskusijom.

Cilj ovog događaja, shodno ciljevima i samog priručnika, bio je jačanje kapaciteta proizvođača. 


Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka