Prof. dr Aleksandra Martinović - jedna od govornica na konferenciji "Žene preduzetnice u nauci"

Prof. dr Aleksandra Martinović - jedna od govornica na konferenciji "Žene preduzetnice u nauci"
VijestDatum:

Panel diskusija “Žene preduzetnice u nauci“ održana je 20. decembra 2022. godine (hotel „Podgorica“) u organizaciji Fondacije za promovisanje nauke u Crnoj Gori - PRONA, u okviru istoimenog projekta podržanog od strane SAD ambasade u Podgorici. Direktorica Centra Izvrsnosti, prof. dr Aleksandra Martinović je bila jedna od govornica na panelu.

Inicijativa promoviše i afirmiše STEM zanimanja (nauke, tehnologije, inženjerstva, matematike) među djevojkama i ženama, a u cilju podsticanja na kreiranje novih preduzetničkih ideja u ovim oblastima. Panel diskusija je takođe omogućila i promovisanje doprinosa žena iz Crne Gore nauci i inovacijama, koje su svoju priču i svoj primjer podijelile tokom panela. Na panelu su govorile uspješne STEM žene iz Crne Gore: prof. Dr Milena Đukanović sa Univerziteta Crne Gore, prof. dr Aleksandra Martinović sa Univerziteta Donja Gorica, prof. dr Snežana M. Pantović sa Univerziteta Crne Gore, mr Valentina Radulović iz Digital Bee EDU i Nina Drakulić ispred NVO Montenegro Robotics.

Prof. dr Aleksandra Martinovic predstavila je učesicima svoj put bavljenja STEM zanimanjem, trenutke odnosno uspjehe na koje je posebno ponosna, te prepreke barijere sa kojima su se susrela i načine na koje ih je prevazilazila. Prof. Martinović je takođe istakla značaj, benefite i mogućnosti STEM zanimanja: „Bavljenje STEM oblašću mi daje mogućnost da uključim mlade ljude, svoje studente, koji kroz brilijantne ideje i posvećenost unapređuju nauku u našoj zemlji. Sa velikim entuzijazmom pokušavam da svoje iskustvo prenesem na te mlade ljudi i da zajedičkim snagama stvorimo dodatnu vrijdnost za benefit svih nas.“

Galerija

Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka