Prof. dr Radenka Krsmanović Whiffen-učesnica ReMO COST Akcije CA19117

Prof. dr Radenka Krsmanović Whiffen-učesnica ReMO COST Akcije CA19117
VijestDatum:

U junu 2021. godine, prof. dr Radenka Krsmanović Whiffen, zamjenica direktorice FoodHub-a, imenovana je za nacionalnu predstavnicu Crne Gore u Organizacionom odboru ReMO COST Akcije.

Učestvujući u ovoj inicijativi, koja se bavi istraživanjem mentalnog zdravlja i dobrobiti istraživača u Evropskom istraživačkom prostoru, a koja okuplja partnere i zainteresovane strane iz preko trideset zemalja, Krsmanović Vhiffen je od jula 2021. godine član osnovne grupe ReMO -a, na poziciji menadžera za podršku virtuelnoj mreži (Virtual Network Support Manager).

U okviru aktivnosti istraživanja i umrežavanja ove akcije, prof. Krsmanović Whiffen će u avgustu 2021. godine otputovati na kratkoročnu naučnu misiju u Koper (Slovenija), a imaće piliku i da posjeti InnoRenev - Centar izvrsnosti za održive i obnovljive građevinske materijale, koji su takođe učesnici ReMO-a.

Predstavljajući UDG i FoodHub, prof. Krsmanović Whiffen razgovaraće o pitanjima mentalnog zdravlja i dobrobiti istraživača sa dr Anom Slavec, predstavnicom ReMO-a za Sloveniju, nastojeći da istraži i razmijeni znanja i najbolje prakse iz ove, sve važnije, oblasti. Posjeta će takođe pružiti priliku za diskusije na visokom nivou sa drugim zainteresovanim akterima o nizu potencijalnih oblasti za saradnju i dovesti do daljih, obostrano korisnih, veza i zajedničkih projekata između FoodHub, odnosno UDG -a i InnoRenev-a.

Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka