Učešće na 10. Međunarodnoj konferenciji o kvalitetu i bezbjednosti u lancu proizvodnje hrane

Učešće na 10. Međunarodnoj konferenciji o kvalitetu i bezbjednosti u lancu proizvodnje hrane
VijestDatum:

U periodu od 12. do 13. septembra 2024. godine, u Vroclavu, Poljska, održana je 10. Međunarodna konferencija o kvalitetu i bezbjednosti u lancu proizvodnje hrane. Na ovom prestižnom događaju, direktorica Centra izvrsnosti (FoodHub), prof. dr Aleksandra Martinović, učestvovala je kao predavač i ekspert u oblasti bezbjednosti hrane.

Konferencija je okupila naučnike iz Poljske i širom svijeta, kao i predstavnike različitih sektora poput prehrambene, biotehnološke, farmaceutske i stočne industrije. Program je obuhvatio bogat spektar tematskih sesija, uključujući:

  • Tradicionalna i regionalna hrana,
  • Sistemi bezbjednosti u lancu proizvodnje hrane,
  • Analitika hrane,
  • Inovativni prehrambeni proizvodi,
  • Ishrana i ponašanje potrošača,
  • Novi trendovi u tehnologiji hrane i sistemima pakovanja.

Prof. dr Martinović je svojim predavanjem "Rasvetljavanje veze: Antimikrobna rezistencija i bezbjednost naše hrane u lancu snabdijevanja" pružila stručne uvide i značajan doprinos razumijevanju aktuelnih izazova u oblasti bezbjednosti hrane.

Ovaj događaj je predstavljao izvanrednu priliku za umrežavanje i razmjenu znanja među akademskom zajednicom, privrednim subjektima i donosiocima politika, sve s ciljem unapređenja kvaliteta i bezbjednosti u cjelokupnom lancu proizvodnje hrane, od farme do potrošača.


Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka