Učešće na XII Konferenciji Srpskog Biohemijskog Društva "Biohemija u Biotehnologiji"

Učešće na XII Konferenciji Srpskog Biohemijskog Društva "Biohemija u Biotehnologiji"
VijestDatum:

U periodu od 21. do 23. septembra 2023. godine, u Beograda, održana je XII Konferencija Srpskog biohemijskog društva sa temom "Biohemija u Biotehnologiji". Direktorica Centra izvrsnosti, prof. dr Aleksandra Martinović, bila učesnik i predavač na ovom renomiranom događaju.

Konferencija je okupila eminentne stručnjake i istraživače iz oblasti biohemije i biotehnologije kroz dva međunarodna programa – program Federacije evropskih biohemijskih društava (FEBS3+) i program Alijanse međunarodnih naučnih organizacija (ANSO). Učešće su uzeli predstavnici iz Kine, Francuske, Slovačke, Belgije, Srbije i Crne Gore, svaki doprinoseći konferenciji svojim jedinstvenim i vrijednim naučnim perspektivama.

Svečano otvaranje konferencije upriličeno je u prostorijama Srpske akademije nauka i umjetnosti.

U okviru posterskih sesija konferencije, prof. dr Martinović je sa predstavila svoje stručne uvide i saznanja kroz predavanje na temu „Značaj savremenih alata za procjenu rizika mikrobiološke bezbjednosti hrane“. Ova tema, istovremeno je predstavljena i kroz sažetak (abstract) koji je, nakon detaljnog razmatranja, prihvaćen za prezentaciju na konferenciji. Njen doprinos u okviru predavanja omogućio je prisutnima da dobiju uvid u najnovija dostignuća i tehnike vezane za procjenu rizika u kontekstu bezbjednosti hrane.

Konferencija je pružila platformu za razmjenu znanja, iskustava i najnovijih dostignuća u oblastima biohemije i biotehnologije, čime je dodatno osnažen most saradnje između naučnih institucija i organizacija na internacionalnom nivou.


Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka