Učešće u naprednom programu obuke "Inicijativa Pojas i Put" na Univerzitetu Shanghai Jiao Tong

Učešće u naprednom programu obuke "Inicijativa Pojas i Put" na Univerzitetu Shanghai Jiao Tong
VijestDatum:

Centar Izvrsnosti (FoodHub) sa ponosom izvještava o uspješnom učešću mr Andree Milačića i mr Amila Orahovca, u naprednom programu obuke "Inicijativa Pojas i Put". Ovaj program, održan na Školi za poljoprivredu i biologiju, Univerzitetu Shanghai Jiao Tong, trajao je od 13. do 19. novembra 2023. godine.

Program obuke bio je fokusiran na "Inovacije u industriji sjemena i zelenoj poljoprivredi", oblasti od kritičkog značaja u trenutnom globalnom kontekstu. Cilj programa bio je da podstakne razmjenu znanja i inovacije u održivim poljoprivrednim praksama i tehnologiji sjemena. 

Program je obilježilo prisustvo 20 učesnika iz različitih zemalja iz Azije, Afrike i Amerike. Ova raznolikost obogatila je iskustvo učenja, omogućavajući sveobuhvatno razumijevanje globalnih perspektiva i izazova u zelenoj poljoprivredi.

Primarni ciljevi naših predstavnika, Andree Milačić i Amila Orahovca, bili su da steknu dublje uvide u najnovija dostignuća u industriji sjemena i održivim poljoprivrednim praksama, kao i da unaprijede međunarodnu saradnju. Rezultati njihovog učešća uključuju:

  1. Poboljšano znanje i vještine: Stekli su najnovija znanja i vještine u zelenoj poljoprivredi i inovacijama sjemena.
  2. Međunarodno umrežavanje: Uspostavili su vrijedne veze sa globalnim stručnjacima u ovoj oblasti.
  3. Strateška saradnja: Ojačali su veze sa Univerzitetom Šangaj Điao Tong, ključnim članom konzorcijuma Centra Izvrsnosti.

Ova posjeta Shanghai Jiao Tong Univerzitetu značajno je doprinijela našim tekućim i budućim projektima. Sastanci održani tokom programa bili su ključni za planiranje buduće saradnje i uspostavljanje okvira za zajedničke projekte.

Centar Izvrsnosti (FoodHub) zahvaljuje Shanghai Jiao Tong Univerzitetu na organizaciji ovog značajnog programa. Učešće naših članova svjedoči o našoj posvećenosti podsticanju globalne saradnje i vođenju inovacija u zelenoj poljoprivredi. Radujemo se pozitivnim implikacijama koje će to imati na naše buduće projekte i širu zajednicu.

Galerija

Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka