UDG Open Mind Academy-FoodHub organizator treninga Future and Food

UDG Open Mind Academy-FoodHub organizator treninga Future and Food
VijestDatum:

Univerzitet Donja Gorica za sve đake III i IV godine svih srednjih škola organizuje Open Mind Akademiju u periodu od 20. aprila do 15. maja. Open Mind Akademy je namijenjena srednjoškolcima završnih godina koji žele da steknu praktično iskustvo u nekoj od veoma aktuelnih oblasti koristeći savremene tehnologije poput 3d štampanja, dizajna, programiranja, dronova, vještačke inteligencije i drugih, u saradnji sa profesorima i saradnicima Univerziteta Donja Gorica. 

Motiv programa je: “Zakorači u budućnost”. Učesnike očekuje rad na uzbudljivim projektima, baziranim na najnovijim trendovima i tehnologijama, a stečeno znanje će im omogućiti da lakše izgrade svoju budućnost u nekoj od oblasti koju odaberu ovim programom. Upoznajte, kreirajte, programirajte, stvarajte u duhu novog doba i savremenih tehnologija! 

Pravo prijave imali su đaci III i IV godine svih srednjih škola. U okviru određenih treninga biće organizovana i evaluacija projektnih rješenja nastalih posredstvom treninga, kao i dodijeljene nagrade.

Treninzi u okviru Akademije će biti organizovani u periodu od 20. aprila do 15. maja, u trajanju od 2-3 nedelje. Treninzi obuhvataju online predavanja sa dvodnevnim boravkom i intenzivnim treningom na Univerzitetu Donja Gorica. Treninzi će se realizovati putem online platofrmi, kao i u zgradi Univerziteta i u Laboratorijama,nakon završetka kompletnog online sadržaja, kada to mjere dozvole u skladu sa epidemiološkom situacijom i preporukama nadležnih organa za održavanje nastave. 

U okviru Open Mind Akademije, biće održani sljedeći treninzi:

  1. BUILD YOUR FUTURE WITH TECHNOLOGY – 3D mr Bojana Sterniša i mr Šemso Kalač
  2. ANALYZING SOCIAL MEDIA TRENDS doc. dr Armin Alibašić
  3. PYTHON PROGRAMIRANJE VIDEO IGRICA mr Stevan Šandi i mr Stevan Čakić
  4. DRON FOTOGRAFIJE - DRON PILOTING mr Luka Laković i Seid Kurpejović
  5. FUTURE AND FOOD Amil Orahovac i Andrea Milačić
  6. KOMUNIKACIJA I DIGITALNI PEJZAŽ Prof. dr Nenad Vujadinović, Milica Šaranović, Milica Šćepanović

FoodHub organizator treninga Future and Food

Trening Future and Food biće organizovan od strane tima FoodHub-a, koji stavlja na raspolaganje sva svoja znanja, kako bi srednjoškolce na što bolji način upoznao sa svim temama koje se tiču hrane. 


U okviru treninga Future and Food, srednjoškolci će, tokom online predavanja, koja predstavljaju svojevrsni uvod u praktični dio (dani na Univerzitetu), imati priliku da se upoznaju sa bezbjednošću hrane, prehrambenom tehnologijom, mikrobilogijom hrane, biohemijom hrane i drugim temama, nakon čega će na Univerzitetu, odnosno u Laboratoriji za kvalitet i bezbjednost hrane, steći i praktično iskustvo.

Naš mladi istraživač, Amil Orahovac, gostujući na TV Prva, predstavio je Open Mind Academy i naglasio značaj škole Future and Food.Galerija

Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka