UDG uspješno realizovao prvu razmjenu u Nacionalnom institutu za industrijsku tehnologiju (INTI - Argentina)

UDG uspješno realizovao prvu razmjenu u Nacionalnom institutu za industrijsku tehnologiju (INTI - Argentina)
VijestDatum:

Jednomesečna razmjena istraživača Univerziteta Donja Gorica i Centra izvrsnosti (FoodHub) u Argentini, odnosno Nacionalnom institutu za industrijsku tehnologiju (INTI) uspješno je realizovana. Ova razmjena relalizovana je u okviru projekta TRACEWINDU koji se sprovodi kroz H2020 Marie Sklodowska-Curie Actions. 

Tokom razmjene, istraživači su posjetili istraživačke jedinice INTI u Buenos Airesu i Mendozi, ali i druge važne nacionalne institucije kao što su Nacionalni institut za poljoprivrednu tehnologiju (INTA) i Nacionalni institut za vinogradarstvo (INV), Univerzitet u Buenos Airesu, vinarije Benegas S.A., Ojo de Aqua, Norton , Costa Flores (OpenVino) i La Riojana Coop. Vitivinicola - Chilecito, kao i druge institucije od značaja za sektor proizvodnje vina i digitalizacije: Polo TIC Mendoza, Argenci Vivero Mercier, i DERVINSA. 

Takođe, održani su brojni sastanci sa predstavnicima institucija, u cilju realizacije projektnih aktivnosti i promocije projekta, kao i uspostavljanja saradnje kroz buduće zajedničke inicijative!

Galerija

Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka