Uspješno organizovan događaj "Nacionalni angažman u EU Misiji za zemljište: Crna Gora"

Uspješno organizovan događaj "Nacionalni angažman u EU Misiji za zemljište: Crna Gora"
VijestDatum:

Centar izvrsnosti (FoodHub) kao koorganizator događaja, u saradnji sa Institutom BioSense, uspješno je organizovao hibridni događaj "Nacionalni angažman u EU Misiji za zemljište: Crna Gora". Događaj je organizovan u okviru projekta NATI00NS, u utorak, 25. aprila 2023. u periodu od 12-16h, u Sali Vizija na Univerzitetu Donja Gorica. 

U uvodnom dijelu događaja, nakon uvodne reči predstavnika Centra izvrsnosti (FoodHub), koleginice mr Andree Milačić i dekanice Fakulteta za prehrambenu tehnologiju, bezbjednost hrane i ekologiju i direktorice Centra izvrsnosti (FoodHub) prof. dr Aleksandra Martinović, predavanje je održala predstavnica Instituta Biosens, prof. dr Jasna Mastilović.

Naredni dio događaja organizovan je u formi panel sesije na kojoj su govorili: mr Dubravka Radulović Bošković (Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore), doc. dr Dijana Đurović (Institut za javno zdravlje Crne Gore, odnosno Centar za higijenu i zdravstvenu ekologiju), mr Ivana Vojinović (Centar za klimatske promjene, prirodne resurse i energiju) i Željko Vidaković, dipl. inž. ispred kompanije Ekoplant.

Kroz intereaktivni dio događaja, odnosno diskusiju, diskutovano je o najvažnijim pitanjima, odnosno problemima zdravlja zemljišta u Crnoj Gori, te planirane dalje aktivnosti na ovom polju.

Galerija

Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka