Uspješno završena obuka za pripremu apikacija za projekte Horizont Evropa

Uspješno završena obuka za pripremu apikacija za projekte Horizont Evropa
VijestDatum:

Mladi istraživači Centra izvrsnosti (FoodHub), mr Amil Orahovac i dipl. inž. Maša Ilinčić,uspješno su završili četvorodnevnu obuku za pripremu aplikacija za projekte u okviru programa Horizont Evropa.

Polaznici obuke zahvaljujući ovoj obuci su znatno unaprijedili znanja o programu Horizont Evropa 2021-2027, ali se upoznali i sa mogućnostima za finansiranje projekata iz ovog programa.

Predavač, prof. dr Goran Stojanović, pružio je polaznicima informacije o prioritetima ovog programa za istraživanje i inovacije, a poseban fokus ove obuke bio je na pripremi i kreiranju uspješnih prijedloga projekta.

Obuka je okupila preko 20 istraživača sa javnih i privatnih univerziteta u Crnoj Gori, naučno-istraživačkih institucija, kompanija u rastu i razvoju, kao i nevladinih organizacija, ali i one koji imaju potencijal, cilj i interesovanje da učestvuju u programu Horizont Evropa.

Obuku je organizovao Naučno-tehnološki park Crne Gore u sklopu “R&I POLICY making, implementation ANd Support in the WEsteRn BalkanS” (POLICY ANSWERS), koji je finansiran sredstvima Evropske unije kroz Horizont Evropa program za istraživanje i inovacije.

Obuka je održana u periodu od 02-05. oktobra, u Podgorici.

Galerija

Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka