Mladi istraživači Centra izvrsnosti (FoodHub) prisustovali COST Info danu

Mladi istraživači Centra izvrsnosti (FoodHub) prisustovali COST Info danu
VijestDatum:

Mladi istraživači Centra Izvrsnosti (FoodHub), mr. Nadja Raičević i Maša Ilinčić, prisustvovale su COST Info Danu održanom 9. aprila u Podgorici, u hotelu Hilton. Ovaj značajan događaj organizovalo je Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija Crne Gore u saradnji sa COST Asocijacijom, sa fokusom na Program Evropske saradnje u nauci i tehnologiji (COST - European Coperation of Science and Technology).

Tokom događaja, mladi istraživači dobili su sjajnu priliku da se upoznaju sa ulogom COST-a u podsticanju izvrsnosti u istraživanju, kao i sa benefitima COST akcija, uz mogućnosti učestvovanja u postojećim inicijativama. Istaknuti govornici na događaju bili su direktor COST Asocijacije, Ronald De Bruin, kao i dr. Radenka Krsmanović Whiffen, savjetnica za nauku u COST Asocijaciji.

Pored toga, učesnicima su se obratili istraživači poput prof. dr. Nataše Krivokapić, prof. dr. Steva Popovića i prof. dr. Vladimira Jaćimovića, koji su aktivno učestvovali ili i dalje učestvuju u COST akcijama. Oni su podijelili svoje iskustva, benefite i uspjehe ostvarene kroz učešće u COST Programu, dodatno motivišući mlade istraživače da se aktivno angažuju u ovoj prestižnoj inicijativi. Na kraju, Martina Lukić, nacionalna koordinatorka za COST, informisala je prisutne o angažmanu crnogorskih istraživača i ekspertskih timova u ovom značajnom programu, posebno naglašavajući aktivnosti koje podstiču učešće istraživača iz manje istraživačkih zemalja u COST-u radi unapređenja njihovog angažovanja.

Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka