Održan produktivan sastanak sa predstavnicima EIT Food-a: Razmatrana buduća saradnja

Održan produktivan sastanak sa predstavnicima EIT Food-a: Razmatrana buduća saradnja
VijestDatum:

U utorak, 12. marta 2024. godine, održan je konstruktivan sastanak sa predstavnicima EIT Food-a, ključne evropske inicijative za inovacije u oblasti hrane i ishrane, koju podržava Evropski institut za inovacije i tehnologiju (EIT). Glavni fokus sastanka bio je upoznavanje predstavnika EIT Food-a sa aktivnostima, ciljevima, misijom i vizijom Centra izvrsnosti (FoodHub), te otvaranje diskusije o mogućoj budućoj saradnji i članstvu FoodHub-a u ovoj prestižnoj zajednici.

EIT Food je vodeća evropska inicijativa za inovacije u hrani, koja radi na stvaranju svijeta u kome svi mogu da pristupe održivoj, bezbjednoj i zdravoj hrani i uživaju u njoj, uz povjerenje i pravičnost od farme do viljuške. Njena misija je da transformiše način na koji se hrana proizvodi i vrednuje u evropskom društvu, rješavajući najveće izazove inovacija kroz industriju, obrazovanje i istraživačke partnere od povjerenja koji rade sa informisanim i angažovanim građanima.

U saglasnosti sa ciljevima Centra izvrsnosti (FoodHub), sastanak je bio prilika za detaljno razmatranje potencijalne saradnje s EIT Food-om, kako bismo zajedno radili na transformaciji načina na koji se hrana proizvodi i vrednuje. Naša želja za saradnjom sa EIT Food-om proizilazi iz uverenja da je zajednički rad ključan za ostvarenje održive i napredne budućnosti u lancu vrijednosti hrane. Očekujemo nastavak razgovora i nadamo se uspješnoj saradnji koja će doprinijeti ostvarenju naših zajedničkih ciljeva.

Kancelarija

Univerzitet Donja Gorica

Oktoih 1, 81000 Podgorica, Crna Gora

Pratite nas
© UDG 2020. All rights reserved.
made with by fleka